Kunstuitleen Kaasmarktschool - Leiden

Verhuur en contracten

Hoe vind ik de kunstenaars van Kunstuitleen
Kaasmarktschool en hoe komt hun werk bij mij thuis of op het werk?

U maakt een afspraak met een deelnemende kunstenaar om op zijn of haar atelier kunstwerken te bekijken. Dit is de plaats waar bijna het volledig voor vehuur beschikbare oeuvre van de kunstenaar zich bevindt.
De gegevens van de aangesloten kunstenaars vindt u op de pagina Kunstenaars.
Ziet u een kunstwerk dat u bevalt, dan stelt de kunstenaar aan de hand van de verkoopwaarde de huurprijs vast.
Het kunstwerk wordt bij u thuisgebracht. U controleert gezamenlijk de gegevens en vergeet ook niet te kijken of het kunstwerk zonder gebreken is aangekomen. U ontvangt tevens de rekening voor het te betalen huurbedrag.

De leenperiode

De leentermijn is minimaal zes maanden. Deze termijn wordt telkens stilzwijgend verlengd. Wilt u stoppen, ruilen, aankopen of verlengen dan dient u dit zelf aan te geven bij de kunstenaar.

Huren met 100% kooptegoed

Van het betaalde huurbedrag is telkens 100% automatisch een kooptegoed, dat besteed kan worden voor aankoop van het kunstwerk dat u huurt of voor een ander kunstwerk van de kunstenaar bij wie u huurt. Dit tegoed staat onderaan elke factuur die u van de kunstenaar krijgt vermeld.

Goede kunst voor een goede prijs

De huurprijs wordt bepaald aan de hand van de verkoopprijs van het kunstwerk.

tabel met verhuurtarieven

* huur per maand exclusief 6% btw en éénmalige contractkosten à €2,50 per transactie.

De huurprijs van kunstwerken met een waarde hoger dan €2000,- te bepalen in overleg met de kunstenaar.

Geen tussenkomst maar wel een goede overeenkomst

Kunstuitleen Kaasmarktschool kent geen abonnementen. Er worden geen gelden afgedragen aan tussenpersonen zodat de kunstwerken een reële prijs hebben. Kunstuitleen Kaasmarktschool en de deelnemende kunstenaars waarborgen dat er goede kunstwerken voor een goede prijs van kunstenaar naar kunstliefhebber gaan, zonder rompslomp en hoge kosten. De € 2,50 die wordt betaald is vooral symbolisch maar voor de kleine organisatie ook een steuntje in de rug.

Klik hier om een contractenset te bekijken.

Eenvoudige omzetting van huur naar aankoop, ofwel huren met 100% kooptegoed

De eerste huurtermijn duurt zes maanden. De huurder kan al tijdens deze termijn besluiten het werk te willen aankopen. De huurregeling kan dan per direct in overleg met de kunstenaar worden omgezet in een aankoopregeling.

Een enorme collectie

Doordat Kunstuitleen Kaasmarktschool geen eigen ruimte heeft komt u persoonlijk in contact met de kunstenaar, zodoende heeft u toegang tot het volledige oeuvre van de deelnemende kunstenaars.
Kent u zelf een kunstenaar die nog niet op deze website als deelnemer vermeldt staat en wilt u graag werk van hem of haar huren, dan kan de betreffende kunstenaar contact opnemen voor toezending van de contractenset.

Voor particulieren maar ook voor bedrijven

Voor het bedrijfsleven en instellingen is er een speciale regeling. Met behulp van Kunstuitleen Kaasmarktschool kan kunst worden geleend terwijl tegelijkertijd een collectie wordt opgebouwd. Inlichtingen bij de contactpersoon Klaas Bolhuis.

Vragen en bemiddeling

Neem bij vragen over hoe Kunstuitleen Kaasmarktschool werkt contact op met de contactpersoon Klaas Bolhuis. Hij of een van de andere kunstenaars van Kunstuitleen Kaasmarktschool komt eventueel persoonlijk langs om uit te leggen of toe te lichten. Het telefoonnummer van Klaas Bolhuis vindt u op de pagina Contact.

De contractenset en de bijlage kunnen hier worden gedownload: contractenset en bijlage [pdf]

Julius Gartler, Eva Elbaum en Marlies van Boekel